C a s a D r a g o

Cascada Cailor

Cascada Cailor este unul dintre cele mai pitoresti locuri din zona. Chiar daca ai vazut multe cascade in timpul calatoriilor tale, Cascada Cailor este una speciala care cu siguranta te va fermeca Se formeaza din apa care se aduna pe Muntele Cailor in urma topirii zapezilor de pe masiv si a ploilor frecvente de pe munte. Acestea se strang intr-un circ glaciar, aluneca pe versantul cel mai abrupt al muntelui Piatra Rea si se revarsa peste Podul Cailor. Ei, aici este partea spectaculoasa, felul in care se revarsa! Suvoaiele de apa argintie cad peste stancile golase de la o inaltime de aproximativ 97 de metri. Nu trebuie ratata!

Cum ajungem la Cascada Cailor? Din statiunea Borsa, poti urma unul din cele doua trasee: fie pe jos, urcand prin padure un traseu montan care dureaza o ora si jumatate, fie cu telescaunul. Acesta functioneaza atat vara, cat si iarna.


Ajuns in varful partiei, vei cobori apoi pana la Cascada Cailor, tot prin padure. Drumul este de poveste, pentru ca de la statia de telescaun intri in Rezervatia Naturala a Muntilor Rodnei.